kickpet.reismee.nl

San Francisco / Moss Landing

San Francisco dag 1

We waren vroeg wakker en zijn na het douchen meteen naar het dorp gewandeld. Eerst ergens ontbeten, scrambled eggs met salad op de vroege ochtend en een zoet broodje als toetje. Door al die heuvels in de stad ben je al snel je oriëntatie kwijt en ook de net verorberde calorieën. Volgens de kaart liepen we richting downtown maar dat bleek bij navraag niet zo te zijn, kaarten maken kunnen ze ook al niet of wij kunnen ze niet lezen. Als je Amerikanen de weg vraagt zeggen ze meteen dat je de bus of taxi moet nemen omdat het veel te lang lopen is. We zijn toch te voet verder gegaan en kwamen, op aanraden van een Amerikaanse, niet uit in Fishermans Warf maar in Marine. Vandaar uit heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge. Helaas waren er wel geen terrassen of cafés, daarvoor zijn we toch nog richting Fisherman’s Warf moeten lopen om onze dagelijks benodigde alcoholica aan te vullen. De stad staat trouwens vol met oude Victoriaanse huizen in soms mooie kleurtjes. Doordat we ons iets verlopen hadden hebben we wel een deel van het Golden Gate Park en Presidio (park) gezien. Niet te veel want we zullen waarschijnlijk nog nationaal parken genoeg zien de komende weken. In Buena Vista café iets gedronken en daarna met de cable car down town gegaan. Ongelooflijk, wat een stukje technisch vernuft is dat. Wel hard (fysiek) werken voor die conducteurs. Downtown heeft Jack zijn voorraad spijkerbroeken weer aangevuld en de iPad gekocht, onder het mom dat deze voor mij (Elly) is als e-reader zodat ik geen boeken meer mee hoef te slepen. Straks nog wat eten, maar nu eerst de beentjes hoog zodat deze kunnen uitrusten van al die heuvels.

Dag 2

Vandaag naar downtown gelopen om daar weer heerlijk Amerikaans te ontbijten, scrambled eggs with pikante potatoes; en dat op de vroege ochtend. Daarna lekker in het zonnetje gezeten op Union Square. Op aanraden van Huub zijn we cheesecake gaan eten, op de bovenste verdieping van Macy’s met een mooi uitzicht vanaf het terras. Inderdaad overheerlijke, maar wel machtige (veel calorieën) cheesecake. Vanwege die vele calorieën zijn we maar weer een flink stuk gaan lopen, langs Embarcadero, na eerst nog het San Francisco Moma en het Yerba Buena Gardens te hebben bekeken. Als laatste hebben we de zeeleeuwen en het toeristische Fishermans Warf bezocht.

We hebben afgelopen dagen een lekker zonnetje gehad, ’s avonds koelt het wel behoorlijk af door de zeewind.

NB: Mexicaans bier kan niet tippen aan ons eigen Limburgse Alfa.

Vandaag, woensdag, zaten we al voor achten in de taxi die ons naar San Leandro bracht waar we de gehuurde camper konden gaan ophalen. Tegen negenen arriveerden we en kregen meteen uitleg van een vriendelijke dame. Ze had bad and good news. Het slechte nieuws was dat de door ons gehuurde 7,60 meter lange camper nog niet gearriveerd was. Het goede nieuws was dat er voor ons een 29 feet, 2010 model klaar stond en dat er geen extra kosten aan verbonden waren. Ach ja, een metertje meer of minder maakt dan ook niet meer uit. Deze reus had ook nog TV en DVD speler aan boord en was nog een stukje luxer dan het geplande exemplaar. Na een paar kilometer ben je gewend en hobbel je zo met het verkeer mee. Nog even gedag gaan zeggen in Cupertino bij het Apple imperium van Steve Jobs. Nadien inkopen gedaan bij een van de vele supermarkten die je overal ziet. Het aanbod is vooral kant en klaar maaltijden en diepvries producten. Om half drie kwamen we in Moss Landing aan, onze eerste KOA campground met full hookup plaats. Achteruit in parkeren ging ook goed met het slagschip. De zee was vrij ruw en er stond een stevige kille bries. In het jachthaventje lagen net als gisteren in SF de zeerobben te zonnebaden.

Reacties

Reacties

Hein en Miets

Hoi Kickpetters,
we hebben de indruk dat het helemaal geweldig gaat met jullie in het land van Uncle Sam. Al lezende zouden we er zelf wel bij willen zijn!
We gunnen jullie een fijne en bovenal veilige reis. En dat rijden met een slagschip is Jack wel toevertrouwd, toch?
Groetjes en we kijken uit naar jullie verdere avonturen,

Heibaas en Duifje.

anne

jeroen zou jaloers zijn met jullie aankoop.....de IPAD!!!!!!

wat een machien...staat ook nog chateau op hahaha....

yvonne en marcel

Geweldig om te lezen jullie reisverhaal van de eerste dagen. Het is inderdaad een joekel van een camper! We kijken uit naar nog meer reisavonturen (en foto's) van jullie, veel plezier. liefs yvonne en marcel

Jeroen

Ik ben ook jaloers haha

Henri

Hallo Jack en Elly, hallo avonturiers, vandaag begonnen met lezen, klinkt goed allemaal! Op het werk, DSM, is het helaas niet mogelijk om in te loggen op jullie weblog; jammer was een leuke werkonderbreking geweest. Kunnen jullie elkaar wel vinden in die camper? Een rijdende Titanic of zoiets? Leuke foto's, vooral die zeerobben. Fijne vakantie, veel zon en ik blijf jullie vakantie volgen. Groeten, Henri

Hans

Was Zijne Heiligheid Steve toevallig thuis?

john en rosita

hallo elly en jack,

jullie zijn al aardig op weg. de zeehonden zijn weer terug in fisherman's warf zagen we op de foto.
wij wensen jullie nog heel veel avontuur en reisplezier.

groetjes, j&r.

Patrick&Maria

hello there,
het gaat jullie erg goed daar, gelukkig. En wij maar werken en naar de regen kijken. Dan is het leuk om af en toe jullie verhaal en fotos te volgen. Lots of fun enne... be careful.
Adieje wa!
gr.patrick&maria

De enige echte M&M's (smelten in je hand en niet in je mond...)

Terwijl wij in ons koude kikkerlandje de afwas aan het doen zijn, zijn jullie vast weer iets nieuws/leuks aan het ontdekken in Amerika! Heel veel plezier samen maar dat gaat zeker lukken zoals uit de verhalen tot nu toe blijkt (als alles waar is wat jullie mailen??!! haha....). Geniet van het moment!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!